5 asja või kohta, mida tuleks puhastada vähemalt korra nädalas

Kodu puhtus ja hügieeniline keskkond on olulised tervise ja heaolu tagamiseks. Kuigi mõned puhastustoimingud võivad tunduda tüütud, on mitmed asjad, mida peaks kindlasti puhastama vähemalt kord nädalas, et vältida bakterite ja mustuse kogunemist. Siin on viis olulist asja, mida regulaarselt puhastada:

1. Telefon

Telefon on üks enimkasutatavaid seadmeid meie igapäevaelus ning puutub pidevalt kokku meie käte ja näoga. Selle pinnale koguneb tohutul hulgal baktereid ja viiruseid, mis võivad põhjustada haigusi, aknet ning teisi probleeme. Kord nädalas tuleks telefoni ekraan ja korpus puhastada spetsiaalse ekraanipuhastusvahendi või desinfitseeriva lapiga, et eemaldada mustus ja mikroobid. Erilist tähelepanu tuleks pöörata ka telefoni ümbrise puhastamisele, sest sinna võib samuti koguneda palju mustust. Paoferi ekraanipuhastajaga on see tegevus väga lihtne- lisa puhastajasse puhastusvahend, piserda vahend telefonile ning kuivata telefon fiibrist ümbritsetud ekraanipuhastajaga.

2. Ukselingid ja lülitid

Ukselingid ja lülitid on ühed kõige puudutatavamaid pindu kodus, eriti kui majas elab mitu inimest. Seetõttu kogunevad sinna palju baktereid ja viiruseid, mis võivad levida käest kätte. Kord nädalas tuleks kõik ukselingid ja lülitid pühkida desinfitseeriva lapiga, et vähendada haiguste levikut ja hoida kodu hügieenilisena.

3. Põrandad

Põrandatele koguneb tolmu, mustust ja allergeene, eriti kõrge liiklusega piirkondades nagu esikud ja elutoad. Põrandate regulaarne puhastamine tolmuimejaga ja kindlasti ka pesemine aitab vähendada tolmu ja allergiaohtu. Erinevad põrandakattematerjalid vajavad erinevat hooldust, seega veendu, et kasutad õigeid puhastusmeetodeid ja -vahendeid. Paoferi kolmnurkse mopiga või eraldatud kuivatus-ja veepaagiga mopiga saad muuta põrandate pesemise väga lihtsaks ja hõlpsaks tegevuseks.

4. Vaibad

Vaibad koguvad kiiresti tolmu, lemmikloomade karvu ja muid mustuseosakesi, mis võivad õhku saastada ja põhjustada allergiaid. Kord nädalas tuleks vaibad põhjalikult tolmuimejaga puhastada, et eemaldada sinna kogunenud mustus ja allergeenid. Vaipade regulaarne puhastamine aitab hoida õhku puhtamana ja vähendab allergiaohtu. Sügavamaks puhastuseks võiks paar korda aastas kaaluda ka vaipade professionaalset puhastust.

5. Vannituba

Vannituba on koht, kus niiskus ja soojus loovad ideaalset keskkonda bakteritele ja hallitusele. Kraanikauss, dušinurk, vann ja WC-pott vajavad regulaarselt puhastamist. Kord nädalas tuleks kasutada spetsiaalseid puhastusvahendeid, mis eemaldavad mustuse ja desinfitseerivad pinnad. Eriti oluline on WC-poti ja kraanikausi ümbruse hoolikas puhastamine, et hoida vannituba puhtana ja tervislikuna.

Lõpuks need viis asja võivad kasvada kahekümneks asjaks, kuid artiklis välja toodud asjad või kohad on kindlasti esmajärjekorras olevad, sest neid asju või kohti kasutatakse või puudutakse/katsutakse kõige rohkem, mis on peamised bakterite pesad.

 

 

Back to blog

Leave a comment